Balhé az Együttnél: mindenki mást mond a szivárogtatóról

A belső vizsgálat még folyik, Karácsony Gergely szerint viszont a párt már le is teremtette a hangfelvétel rögzítőjét.

Koncz Tamás
2017. 12. 12. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs birtokunkban az információ – mondta a Magyar Nemzetnek Juhász Péter Együtt-elnök a felvetésre, hogy tudják-e, ki szivárogtatott ki egy hangfelvételt a párt múlt hétfői üléséről. Juhász később megkereste lapunkat és jelezte, félreértés történt – valójában azt akarta mondani, hogy „nem áll módjában kiadni információt” a szivárogtatóról.

Mint lapunk is megírta, Karácsony Gergely, az MSZP kormányfőjelöltje az Együtt ülésén vallotta be, hogy elege van a vállalt szerepekből. Mint fogalmazott, 

„a f*szért hagyta magát rábeszélni” a Párbeszéd miniszterelnök-jelölti posztjára,

most, amikor zuglói polgármesterként helyt kell állnia.

„Elutasítjuk az ilyen eljárásokat, ilyent még Rogán Antallal sem tettem, pedig lett volna mit szivárogtatni” – jegyezte meg kérdésünkre az Együtt elnöke. A pártnál jelenleg is belső vizsgálat zajlik a kínos ügyben, úgy tudjuk, szerdai elnökségi ülésükön tárgyalják meg először nyilvánosan.

Karácsony Gergely az ATV-nek viszont azt mondta, pontosan tudja, hogy ki szivárogtatott róla – egy olyan ember, akit korábban a barátjának hitt, és akit később „irgalmatlanul lecsesztek párton belül”;

ezzel azt is egyértelművé tette, hogy már most tudják az Együttben, ki teregette ki a szennyest – valaki tehát nem mond igazat az ügyről.

És hogy ki lenne a szivárogtató? Karácsony szerint nem Juhász Péter és nem Szigetvári Viktor – a kérdésre, hogy Berkecz Balázs lenne az, már csak annyit mondott, hogy nem akar tovább menni. Állítólag ismeri az illetőt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke is, de a Hír TV-nek azt ígérte, hogy csak a választás után fog erről nyilvánosan beszélni.

Szerettük volna megszólaltatni Berkecz Balázs Együtt-tagot is, akinek neve felmerült az ügyben, de telefonja előbb foglalt volt, majd nem reagált hívásunkra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.