Baukó Éva: Későn jöttetek, a bulinak vége!

Kocsmai hasonlattal utasította el interjúkérelmünket a Havas Henriket szexuális zaklatással vádoló celeb.

Molnár Richárd
2017. 12. 21. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsa válasszal utasította el a Magyar Nemzet interjúkérését Baukó Éva, az RTL Klub egykori valóságshow-sztárja, aki azzal vádolja Havas Henriket – az ATV azóta elbocsátott műsorvezetőjét –, hogy szexuálisan zaklatta őt, amikor a riporter a munkaadója volt. A televíziós úgynevezett celeb és rokonai a botrány december 4-i kirobbantása óta (amikor Baukó az Indexnek megnevezte Havast) következetesen csak az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonába tartozó TV2-nek, illetve a Borsnak nyilatkoztak. A bulvárlap kiadóját, a Lapcom Zrt.-t szeptemberben vásárolta meg Vajna cége, az Avalue Befektetési Kft. Egy alkalommal a celeb az Ómolnár Miklós tulajdonában lévő, állami hirdetésekkel bőségesen ellátott és erősen kormánybarát hangnemű Ripostnak is nyilatkozott.

Ennek ellenére Baukó hivatalos Facebook-oldalán megpróbáltunk kapcsolatba lépni a bulvársztárral, hogy interjút kérjünk tőle. Üzenetet írtunk neki, amelyre néhány órán belül meg is érkezett a válasz, amelyet szó szerint idézünk: „Köszönöm a megkeresést! De ez a kocsma bezárt! Értem én, hogy még egy pohár sör, de sajnos későn jöttetek, a bulinak már vége! A standot lezártuk. Viszlát.” A szokatlan válasz ellenére még két üzenetet írtunk Baukónak, hogy meggyőzzük, lenne értelme egy interjúnak, ha komolyan gondolja az állításait, a nyilatkozatait, ha nem üzleti szempont motiválja, illetve ha segíteni szeretne a szexuális zaklatást elszenvedő nőtársain. Ezekre az üzenetekre azonban már nem kaptunk választ, és Baukó a megadott telefonszámon sem reagált.

Bár a válaszüzenetből úgy tűnik, a celeb nem akar nyilatkozni az ügyben, szerdán a Borssal mégis kivételt tett, miután kiderült, hogy az ATV megvált Havastól. „A szarkazmusa és a cinizmusa mögötti nagy egója most visszaütött, és a saját munkahelye a saját belső vizsgálata után is úgy döntött, megválik tőle. Csak magának köszönheti, hogy ilyen helyzetbe került” – nyilatkozta Baukó, aki a bulvárlapnak már tett egy szintén furcsa nyilatkozatot három héttel Havas Henrik megvádolása előtt. „Szeretnék visszatérni a képernyőre. Jövő hónapban lesz egy szereplésem, de még nem árulom el, hogy micsoda, legyen meglepetés. Legszívesebben műsort vezetnék, de engem sajnos nem molesztált senki” – mondta akkor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.