Beérett Páváék gyűlöletkampánya: kiebrudalták Soros civiljeit

Nem költözhet be irodájába Az Emberség Erejével elnevezésű alapítvány.

MN
2017. 12. 14. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem költözhet be pécsi irodájába a Soros György alapítványának támogatását élvező, Az Emberség Erejével (AEE) elnevezésű alapítvány, mivel a helyszínt adó Nappali nevű bár főbérlője, az ingatlan tulajdonosa arra kérte a szórakozóhely üzemeltetőjét, hogy ne adja ki az ingatlant a pécsi alapítványnak – derült ki az érintett hely Facebook-oldalának bejegyzéséből.

Azt írták: „A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejáratókampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk Az Emberség Erejével Alapítvánnyal”.

Korábban megírtuk, hogy közös nyilatkozat elfogadására nyújtott be javaslatot Páva Zsolt polgármester a pécsi közgyűlésnek a Soros György alapítványa támogatását élvező, Az Emberség Erejével civil szervezet pécsi terjeszkedése miatt. Páva arra kérte a helyi vállalkozásokat, szervezeteket, hogy ne adjanak tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget a civileknek. Ilyen módszerekre korábban csak a rendszerváltás előtt volt példa. A fideszes politikusok eddig csak magánvéleményüket megosztva támadták az alapítványt, Páva javaslata azonban a városi közgyűlésen keresztül érvényesítené a kormányzat Soros-ellenes kampányát.

Csütörtökön pedig a közgyűlés elfogadta a nyilatkozatot, melyben arról írnak, „nem kérünk Sorosból, nem kérünk a békétlenségből”. Az ellenzék tiltakozásul nem szavazott a napirendről, a Jobbik pedig azt kérte, vegyék le azt a napirendről – számolt be a hírről a Szabad Pécs.

Cikkünk megjelenését követően az AEE közleményt adott ki.

Azt írta: „mély szomorúsággal és értetlenséggel értesültünk Pécs MJV Közgyűlésének a régió civil társadalmát érintő, fenyegető hangvételű nyilatkozatáról”. Az alapítvány teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja a közgyűlés által támogatott nyilatkozatot.

Hozzátette, hogy a nyilatkozat valótlanságra és álhírekre épül, megkísérli a pécsi polgárok manipulálását, és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen.

A közleményből kiderült, hogy az AEE nem adja fel, folytatja tevékenységét a régióban. Új pécsi ingatlan bérlésére kényszerült, és számos felajánlást kapott a pécsiektől, így új belvárosi helyszínen alakíthatja ki munkahelyét.

Egy hete a mostani javaslathoz kísértetiesen hasonló nyilatkozatot tett Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő, hozzá csatlakozott akkor a Fidesz pécsi szervezete és Páva Zsolt, aki ígéretet tett a mostani nyilatkozati javaslat benyújtására. A közelmúltban Szita Károly kaposvári, valamint Kriza Ákos miskolci polgármester is nyilatkozatban támadta a Soros György által támogatott civil szervezeteket. Mint megírtuk, Kriza Ákos nem kis bakot lőtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.