Bence halálához szerelmi bánat vezethetett

Egy barát szerint a fiú szokatlanul rosszkedvű volt a buli közben.

MN
2017. 12. 29. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb feltételezések szerint szerelmi bánat vezethetett a Szolnokon karácsony előtt eltűnő, majd a Tiszában holtan megtalált, 17 éves fiú halálához – írja a Blikk. A lapban csütörtökön még azt olvashattuk, hogy a bulizó társaság italába keverhetett tudatmódosító szer okozott problémát, mivel többen is rosszul lettek. Bence baráti társasága az eset óta kutatja, mi válthatta ki a tragédiát. Egy barát, Milán említette a lapnak, hogy a máskor jó kedélyű fiatal zaklatott volt, a földhöz vágott egy söröskorsót, pedig az ilyesmi nem volt jellemző rá.

Előzőleg csupán azt említette a barát, hogy „egyedül, magába mélyedve ballagott a híd felé. Odakiáltottam neki, hogy jön-e velünk tovább, de nem válaszolt. Gondoltam, biztosan hazamegy inkább”. A szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium 17 éves tanulójának kiterjedt baráti köre volt, velük ment bulizni december 22-én, majd éjjel egy óra körül indultak­ haza a Tisza-parti klubból. 

December 27-én még volt remény arra, hogy megtalálják az eltűnt fiatalt, a Szolnoki Vízilabda SC – ahol Bence is játszott – szurkolói csoportjának Facebook-oldalán is a kereséshez kértek segítséget. Ugyanakkor szerdán holttestet találtak a Tiszában, és még aznap délután bizonyossá vált az azonosság. „Az árterületen, egy víz alatt álló részen találták meg a holttestet. Először a táskáját vették észre a sekély vízben. A haláleset okát vizsgálják” – írta meg a Blikk

Sokan próbáltak a több napja eltűnt fiú nyomára bukkanni (többek között az Életjel Mentőcsoport, a Pannon SAR Team egyik tagja és a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik tagja) – írja a Szolnoki Napló –, ám eredménytelenül. „Bence barátai sokkos állapotban figyelték, amikor kiemelték a vízből, majd elvitték a fiú holttestét” – írja a Blikk. Bár a víznél látták utoljára, mégsem számítottak arra, hogy végül a Tisza által elárasztott, lápos területen fogják a barátjukat megtalálni. Először a holmiját fedezték fel, majd a testét is. Már csak azért is érthetetlen a dolog, emlékezett Milán, mert „ha hazaindult, akkor pont a másik hídhoz kellett volna mennie, nem oda” . 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.