Beszámolóba bújtatott saját újsággal népszerűsíti magát Simonka György

A Dél-Békés jobban teljesít című kiadványban a fideszes politikus cukorkát osztogat, és óvodai ünnepséget látogat.

MN
2017. 12. 22. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját újsággal népszerűsíti magát Békésben a csalásgyanús ügybe keveredő fideszes politikus, Simonka György, választókerületének minden háztartásába eljuttatta munkabeszámolónak titulált lapját – adta hírül a Hír TV. A Dél-Békés jobban teljesít című kiadványban szereplő fotók például azt mutatják, ahogy a politikus cukorkát osztogat, vagy óvodás gyerekekkel szerepel egy ünnepségen. Hogy mennyibe került mindez, és ki fizette, azt nem tudni.

Bod Tamás, az Együtt politikusa úgy látja, Simonka a köznevelési törvényt is megszegte, ugyanis az óvodákat, iskolákat járva politikai célokra használja fel a gyerekekkel készült fotóit.

„Egyrészt nem tudjuk, milyen forrásból finanszírozta, másrészt öntömjénezésről van szó, ami a legrosszabb időket hívja elő. Három: sajnos Dél-Békés nem teljesít jobban, Dél-Békés minden gazdasági mutatója a nyolcéves Fidesz-kormányzás alatt sokkal rosszabbá vált, így nem tudom, miről beszélünk, túl azon, hogy kampány van, és túl azon, hogy a Fidesz ebben is hazudik. Egyébként Simonka ott jelenik meg, ahol nem kéne megjelennie, és onnan marad el, ahol viszont ott kéne lennie” – mondta az ellenzéki képviselő.

Munkabeszámolójában Simonka György arra nem tér ki, hogy a hozzá köthető cégeknél még zajlik a nyomozás költségvetési csalás gyanújával, mint ahogy a sajtóhírek szerint nála tartott házkutatásról is hallgat. Politikai karrierje azonban úgy tűnik, töretlen. Nemrég újraválasztották a Fidesz Békés megyei választmánya élére, és a kiszivárgó lista szerint Orosházán méretheti meg magát újra egyéni képviselőjelöltként 2018-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.