Bogárdi Szabó István: Karácsonykor Isten mindennél közelebb jön az emberhez

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke szerint Isten szenteste elhagyja a helyét.

MN
2017. 12. 25. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony éjjelén az elérhetetlen messzeségbe képzelt Isten mindennél közelebb jön az emberhez – mondta az MTI tudósítása szerint a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke karácsonyi igehirdetésében hétfőn Budapesten.

Bogárdi Szabó István szerint Isten közelebb van hozzánk, mint mi önmagunkhoz, jobban tudja, hogy mi van a szívünkben és mire van szükségünk, mint mi magunk.

A református püspök felidézte: a karácsonyi történetben mindenki a „helyén van” és „teszi a dolgát”. A császár parancsol, a pásztorok őrzik a nyájat, a fogadós vendégeket fogad, és még a késve érkező Józsefnek és Máriának is szállást ad, Mária pedig bölcsőt készít a jászolból újszülött gyermekének.

Isten azonban karácsony éjjelén elhagyja a helyét, „nem trónol elérhetetlen messzeségben, ahova képzeljük”, nem tartja távol magát „az ember percéletű, rövid tülekedésétől”, nyomorúsággal, civakodással, háborúsággal terhes életétől – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.