Csaknem 40 millió forintnyi adományt kapott péntek estig a Jobbik

Az összeget 4410 ember adta össze.

MN
2017. 12. 18. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek estig 38 991 663 forint érkezett a Jobbik központjához – közölte hétfő reggel Szabó Gábor pártigazgató. Az összeget 4410 ember adta össze.

Közleményükben – az adományozók mellett – a pénteki szolidaritási tüntetésen résztvevőknek is köszönetet mondtak. A demonstárcióról szóló összefoglalónkat itt találja.

A gyűjtés Vona Gábor pártelnök bejelentése nyomán indult, miután kiderült: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mintegy 331 millió forint befizetésére kötelezte a Jobbikot tiltott pártfinanszírozásra hivatkozva, és ugyanekkora összeggel csökkentheti a Magyar Államkincstár a párt állami támogatását. Vagyis a végső cech 662 millió forintra rúg.

Múlt héten egyébként a Jobbik budai, Villányi úti irodájában, a párt hivatalos székhelyén jártunk, ahol egyebek mellett megtudtuk: a többség a csekkbefizetést választja – tapasztalatainkról itt írtunk bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.