Csalhatott az Orangeways

A magyar hatóságok letiltották az Orangeways buszos cég honlapját, problémás lehet a külföldre utazás.

MTI
2017. 12. 21. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ideiglenes intézkedésként megtiltotta a www.orangeways.com honlapon a személyszállításra vonatkozó kereskedelmi gyakorlat folytatását, emellett kötelezte az Orangeways márkanév alatt kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozásokat, hogy az erre vonatkozó tartalmat töröljék a honlapjukról. A GVH közleményében ismerteti: a főhatóság versenyfelügyeleti eljárást folytat az Orangeways márkanév alatt kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokkal szemben, mert feltételezhető, hogy e cégek tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, illetve folytatnak a fogyasztókkal szemben.

Közölték: az adatok szerint e vállalkozásoknak egyebek mellett nincsenek meg az előírt engedélyeik. Az eljárás alá vont vállalkozások kereskedelmi gyakorlatukat elsődlegesen a www.orangeways.com honlapon keresztül végzik, a fogyasztók itt tudnak helyet foglalni a buszjáratokra, és a honlapon vásárolhatják meg a jegyüket is. A közlemény szerint a GVH a versenyfelügyeleti eljárás során megállapította, hogy az ideiglenes intézkedés elrendelésének feltételei fennállnak, és a fogyasztói panaszok, illetve a hatóságok jogerős intézkedései alapján megalapozottan valószínűsíthető a jogsértő kereskedelmi gyakorlat. Emellett a kereskedelmi gyakorlat folytatása veszélyeztetné a gazdasági versenyt – fűzték hozzá.

A GVH szerint az intézkedés halaszthatatlan volt, mivel a fogyasztók további anyagi veszteségeinek elkerülését más módon nem tudták garantálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.