Csütörtökig megkapja az ÁSZ a Jobbik észrevételeit

Vona Gábor szerint az Állami Számvevőszék vezetője Orbán Viktor kedvében akart járni szakmaiatlan jelentésével.

MN
2017. 12. 20. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökig elküldi a Jobbik a 660 millió forintos bírsággal kapcsolatos észrevételeit az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ). Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Hír TV Egyenesen című műsorában azt mondta: a pártja működését ellehetetlenítő büntetést megalapozó jelentés összecsapott. Úgy véli, az Állami Számvevőszéket vezető egykori Fidesz-képviselő ezzel a szakmaiatlan dokumentummal akart Orbán Viktor miniszterelnök kedvében járni.

„Attól tartok, hogy nem a jog, és nem a törvények számítanak itt most már, hanem egy politikai akarat Orbán Viktor részéről, aki szeretné a választások előtt már tisztára mosni a palettát, és nem szeretné azt, hogyha lenne egy erős ellenfele, egy valódi kihívója a Jobbik személyében. Erről szól ennek az ügynek a tétje, azt gondolom” – fogalmazott Vona Gábor.

A Jobbik elnöke hozzátette: a párt próbálja betartani a hatályos törvényeket, és azokon a kereteken belül üzeneteiket eljuttatni a társadalomnak, de „a Fidesz mindig úgy alakította – ha kellett, akár alkotmánysértő jogalkotás keretében – a jogszabályokat, hogy ne tudjuk ezt megtenni”.

Vona Gábor szerint „égbekiáltó”, ami most történik, és úgy véli, a magyar politikatörténetnek ez majd „egy fekete betűs része lesz”, akármi lesz a kimenetel.

Mint ismeretes, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mintegy 331 millió forint befizetésére kötelezte a Jobbikot tiltott pártfinanszírozásra hivatkozva, és ugyanekkora összeggel csökkentheti a Magyar Államkincstár a párt állami támogatását. Vagyis a végső cech 662 millió forintra rúg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.