Egy fillér jutalmat sem kapnak a tanárok

A Klebelsberg Központ tanárai idén nem kapnak jutalmat karácsonyra, pedig más intézményekben jár a pénz.

MN
2017. 12. 21. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén sem számíthatnak egyetlen fillér jutalomra karácsony előtt a Klebelsberg Központhoz tartozó iskolák dolgozói, miközben a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában működő szakgimnáziumok és szakközépiskolák minden munkatársának jut valamilyen ajándék – közölte a Hír TV. Az egyik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakgimnáziumban például a dolgozók, azaz nem csak a pedagógusok, novemberben 56 ezer forintnyi élelmiszer-utalványt kaptak, decemberben pedig 80-90 ezer forint jutalomban lesz részük. Az egyházi intézmények legtöbbjében szintén jár a dolgozóknak egy kis plusz, sőt a nagyobb települések önkormányzati óvodái is örülhetnek egy kis év végi juttatásnak.

„A szakképzési centrumok, akárcsak a tankerületi központok, önálló gazdálkodásúak, ezt kigazdálkodták, ellenben a Klebelsberg Központhoz tartozó egyetlen tankerületről sem tudunk, ahol ilyen vagy bármilyen jellegű jutalmat osztottak volna. Ez semmiféleképpen sem helyes, hiszen a nagy »államosítás« az új köznevelési törvény életbe léptetésével pont azért indult, hogy ilyen ne következhessen be” – emelte ki a Hír TV-nek Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.