Egyelőre nem lehet népszavazás a római-parti gátról

A bizottság csütörtökön hozott döntése szerint a kérdés nem egyértelmű.

MN
2017. 12. 15. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtagadta a Fővárosi Választási Bizottság annak a népszavazási kérdésnek a hitelesítését, amelyet Mihalik Zoltán és Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusai nyújtottak be. A kezdeményezők arról kérdezték volna a budapestieket, egyetértenek-e azzal, hogy az árvízvédelmi létesítmény ne közvetlenül a Duna-parton, hanem a Nánási út–Királyok útja nyomvonalon valósuljon meg, és megőrizzék a Római-part hagyományos funkcióját.

A bizottság csütörtökön hozott döntése szerint a kérdés nem egyértelmű, hiszen eleve több kérdésből áll (és elméletileg lehetséges, hogy valaki mást gondol a két részkérdésben), illetve bizonytalan fogalom, hogy mi a „természetes állapot” vagy a „hagyományos funkció”. Szabó Tímea a Hír TV-nek azt mondta: a testület adminisztratív eszközökkel próbálja ellehetetleníteni kezdeményezésüket, ezért a Kúriánál fellebbeznek a döntés ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.