Együtt gondolná újra az összefogást Fodor Gábor és Bokros Lajos

Tárgyalásokat kezdtek egy választási szövetségről, amelyet szerintük a „demokratikus közvélemény” régóta szorgalmaz.

MN
2017. 12. 20. 21:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választási szövetség létrehozásának szándékáról írt alá nyilatkozatot a Bokros Lajos nevével fémjelzett Modern Magyarország Mozgalom (Moma), a Fodor Gábor-féle a Magyar Liberális Párt (MLP), illetve a Színes Magyarország Párt, a Szabad Választók Pártja és a Demokraták Pártja. A nyilatkozatot aláíró pártok közleménye szerint közös célkitűzésük egy modern, nyugatias, nyitott, igazságos, demokratikus alapokon szerveződő alkotmányos jogállam helyreállítása. A pártok „nem fogják engedni”, hogy bárki diktatórikus rendszert alakítson ki.

A nyilatkozatot aláíró pártok egyetértenek abban, hogy a választási rendszer miatt a „demokratikus pártoknak” erős szövetséget kell létrehozniuk a 2018-as választásra, amelynek színeiben közös országos listát állítanak, és közös jelölteket indítanak mind a 106 egyéni választókörzetben. Tárgyalásokat kezdtek egy nyitott választási szövetség megalakításáról, amelyet szerintük a demokratikus közvélemény régóta szorgalmaz, és amely alkalmas integrálni minél több pártot, civil szervezetet és független politikust, illetve kormányzóképes alternatívát képes nyújtani minden választópolgár számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.