Európai Alternatíva Párt: Írhasson az ellenzék is a határon túliaknak

A külhoniakat tömörítő párt az összes ellenzéki párt összefogására számít és törvénymódosítást sürget.

MN
2017. 12. 27. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külföldön élő magyarokat tömörítő Európai Alternatíva Párt a választások tisztasága érdekében követeli, hogy ugyanúgy, mint a miniszterelnök, az ellenzék is szólhasson az egymillió határon túli magyar szavazóhoz. A párt közleményét az MTI ismertette.

Mint írják, a választások tisztaságát súlyosan veszélyezteti, hogy egyedül a kormány szólhat az immár messze legnagyobb magyar szavazókörzetté nőtt határon túli magyar közösséghez.

„Emlékeztetni szeretnénk a közvéleményt, hogy ez a szavazókörzet ma Magyarország messze legnépesebb szavazókörzetévé vált a maga 1 millió szavazójával, hiszen egy átlagos magyar szavazókörzet 50-60 ezer főt jelent.”

Közleményükben leszögezik: tarthatatlan, hogy rövid időn belül immár másodjára kampánylevelet küld a miniszterelnök a legnagyobb szavazókörzet tagjainak, míg ez a lehetőség törvényileg tiltott a többi magyar párt részére. Ezért követelik az azonnali törvénymódosítást mely lehetővé teszi és egyenlő feltételeket biztosít a legnagyobb magyar szavazókörzet megszólítására.

Emiatt az Európai Alternatíva Párt felszólítja az összes demokráciát és a demokratikus értékrendet fontosnak tartó magyar politikai pártot és különösképp a Jobbikot mint a legjelentősebb magyar ellenzéki pártot, hogy csatlakozzanak felhívásukhoz és kezdeményezzenek olyan törvénymódosítást, ami lehetővé teszi a változást.

Az Európai Alternatíva Párt ez ügyben megkereste az összes parlamenti képviselettel rendelkező és a jelentősebb parlamenten kívüli pártokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéséhez.

DK: Orbán határon túliaknak küldött levele a valódi \"tiltott pártfinanszírozás\"

Az RTL Klub szerint a kormány 204 millió forintból küld levelet a határon túli magyaroknak Orbán Viktor nevében – állapítja meg a Demokratikus Koalíció közleménye, majd így folytatódik: „A Fidesz az ünnepek alatt is mindent megtesz a magyarok megosztásáért: Orbán a magyar adófizetők pénzéből kampányol olyan kettős állampolgárok szavazataiért, akik soha nem éltek itt, soha nem fizettek itt adót és nem is viselik a döntésük következményét. A kampányt továbbra is a magyarok fizetik a Fidesz helyett.”

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány határon túli szavazatvásárlásra használja az ország vagyonát. Szerintük elfogadhatatlan és erkölcstelen, hogy amíg az ellenzéki pártokat mondvacsinált okokból bünteti az ÁSZ \"tiltott pártfinanszírozás\" címén, addig a Fidesz a magyarok adójából kampányol olyan kettős állampolgároknak, akik sem eddig, sem ezután nem fognak Magyarországon adót fizetni, mégis beleszólhatnak az ország sorsába. A DK folytatja az aláírásgyűjtést azért, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon.

„A Fidesznek a kormányváltás után pedig minden egyes forinttal el kell majd számolnia, amit határon túli szavazatvásárlásra költött a magyar adófizetők pénzéből.” – zárul a párt közleménye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.