Faültetés ellen harcoltak a ligetvédők

Aktivisták láncolták magukat egy faültető géphez a Városligetben. Szerintük idős fákat kezelés nélkül költöztetnek, ami egyenlő a kivágással.

MN
2017. 12. 14. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három ligetvédő aktivista rohamozta meg a Városliget Zrt. által kiküldött faültető gépet csütörtök reggel a Vakok kertjében.

A tiltakozók a géphez láncolták magukat, így próbálták megakadályozni, hogy a munkások átköltöztessenek hat fát egyik helyről a másikra.

A beruházó azért emelte ki fákat, mert sportpályákat építene helyükre. A ligetvédők szerint azonban szabálytalan átültetés történik: az érintett fák idősek, költöztetésük előtt nem kaptak megfelelő kezelést, az eljárás így nem más, mint fairtás. A tiltakozó akcióról a Mérce készített felvételeket. 

A ligetvédők tüntetését a jelek szerint túlzottan komolyan is vette a rendőrség: 

tucatnyi járőrautó és furgon érkezett a helyszínre, a demonstrálókat közel húsz egyenruhás próbálta hatástalanítani.

A hatósági túlerő végül meghozta eredményét, a rendőrök egymás után lekapcsolták az ültetőgépbe kapaszkodó aktivistákat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.