Felelősségre vonást akar az árván maradt hármas ikrek édesapja

A férj szerint voltak előjelei a felesége rosszullétének, de magas volt a fájdalomküszöbe, nem látták rajta.

MN
2017. 12. 18. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős a felesége haláláért – mondta a Blikknek Fábián Tamás, a hajdúszoboszlói hármas ikrek édesapja. Felesége, Letti a szülés után halt meg tüdőembólia következtében. A férj úgy véli, voltak előjelek, hiszen a nő jobb lába nagyon bevizesedett, illetve köhögött is, pedig nem volt beteg. Szerinte a nőnek túl magas volt a fájdalomküszöbe, nem látták rajta, hogy nincs jól.

A kórház közleménye szerint az édesanyát a szülés után úgynevezett HELLP-szindróma súlyos, vérzéses szövődményével kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, de néhány órával később nehéz légzéssel és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. Azonnal megkezdték az újraélesztését, átmenetileg sikerült is újraindítani a szívét, de 50 perc szakszerű ellátás ellenére elvesztették. A HELLP-szindróma nagyon ritka, a szülések kevesebb mint egy százalékánál fordul elő. 

A három újszülött, két lány és egy fiú egészségesek. Jelenleg még inkubátorban, de jól vannak, egyedül a kisfiú igényel légzéstámogatást. Ahhoz, hogy elhagyhassák az intenzív osztályt, a testtömegüknek még gyarapodnia kell. A családot a Tündérkör Alapítvány támogatja, amely pénzt és tárgyi eszközöket is gyűjt. Segítséget, többek közt állandó gyermekápolót ígért a hajdúszoboszlói önkormányzat is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.