Gulyás Gergely: A Soros-akció része a Pócs János elleni petíció

„Az elhatárolódás nem a mi kategóriánk” – mondta Gulyás Gergely a disznóvágás-gate-ről.

Hutter Marianna
2017. 12. 12. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha megnézzük ennek a petíciónak az aláíróit, akkor az jól mutatja, hogy a Soros-akció része, az nem Pócs János képe, hanem ez a kezdeményezés – így reagált Gulyás Gergely, a Fidesz-frakció vezetője keddi sajtótájékoztatóján lapunk azon kérdésére, mit gondol arról, hogy petíció indult képviselőtársa, Pócs János lemondásáért. Mint ismert, nagy botrányt kavart, hogy Pócs a napokban egy olyan disznóvágásról készült fotót posztolt, melyen az a felirat állt: „ő volt a soros”.

Bár a képviselő később azzal a magyarázattal állt elő, hogy nem is Soros Györgyre célzott a fotó, úgy tűnik, ez nem mindenkit győzött meg. Ugyanis petíció indult csaknem 120 író, művész, filozófus és teológus aláírásával a képviselő lemondásáért. Gulyás Gergely ugyanakkor lapunk kérdésére elmondta:

az ügynek nem lesz következménye a frakción belül.

További érdeklődésünkre, hogy személyesen elhatárolódna-e attól, és helytelennek tartaná-e, ha mégiscsak Soros György lett volna halott disznóként ábrázolva, úgy válaszolt: az elhatárolódás – ahogy azt a miniszterelnök nagyon találóan mondta –, az nem a mi kategóriánk. Gulyás ezzel arra utalt, hogy Orbán Viktor lapunknak hétfőn úgy reagált az ügyre: a disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe. Gulyás hozzátette: ő azzal az értelmezéssel, amit mások igyekeznek adni az ügynek, nem ért egyet. Szerinte ugyanis az „autentikus értelmezés” joga Pócsot illeti a saját posztjával kapcsolatban, ő pedig egyértelművé tette, hogy semmilyen Soros Györggyel kapcsolatos vonatkozása nincs az ügynek. Lapunk Németh Szilárd Fidesz-alelnök véleményét is kérdezte a parlamentben keddi sajtótájékoztatóján, aki csak annyit reagált a pártfegyelmet tiszteletben tartva: „egyetértek a frakcióvezetőmmel”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.