Halál a sürgősségin: feljelentették Zacher Gábort

Több órát kellett várakozni, mire egyáltalán megnézték a nőt a Honvédkórházban.

MN
2017. 12. 22. 21:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zacher Gábor volt az ügyeletes, amikor többórás várakozás után életét vesztette egy nő a sürgősségin – derült ki az ATV híradásából. Az 58 éves hölgyet a Honvédkórházba vitték még, de már nem tudták megmenteni. A betegben vérrög alakult ki, és szívműtétre lett volna szüksége, de már nem tudták elkezdeni.

Az elhunyt egyik lánya az ATV-nek arról beszélt: bár szóltak az ügyeletes orvosnak, utóbbi „minősíthetetlen hangnemben” közölte velük, hogy ne zaklassák őket, „jó hosszú várakozási idő fog következni”.

A történtek miatt a család feljelentette a sürgősségi osztályt, illetve Zacher Gábort. A kórház a csatornának azt felelte, nem folytatnak belső vizsgálatot az osztályvezető főorvos ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.