Hitlerhez és Sztálinhoz hasonlította Sorost a fideszes alpolgármester

Ábel Attila amúgy sem a visszafogottságáról ismert, de most nagyon elszaladt vele a ló.

MN
2017. 12. 04. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szintre lépett a Soros György magyar származású üzletembert démonizáló kampány, legalábbis Ábel Attila csepeli fideszes alpolgármester Facebook-oldalán: a politikus egy kommentben egyenesen tömeggyilkos diktátorokhoz, Hitlerhez és Sztálinhoz hasonlította Sorost. 

Az egész azzal kezdődött, hogy Ábel megosztott egy képet, amely Sorost marionettfigurát mozgató bábosként ábrázolja, és arról írt néhány keresetlen mondatot, hogy Nobel-békedíjra jelölték a filantróp üzletembert. Ez alá írta hozzászólásként azt, hogy „Kevesen tudják, de Adolf Hitlert is jelölték a díjra, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy megkapja”.

Ez azonban nem volt elég Ábelnek, aki amúgy sem a visszafogottságáról ismert – sokkal inkább arról, hogy ő áll a Csepel.info nevű kormánypárti heccportál mögött. Egy másik hozzászólásban rátett még egy lapáttal:

Adolf Hitlerben, Sztálinban és Sorosban van egy nagyon erős közös vonás: mindannyian a saját rendszerüket erőltették, erőltetik másokra azok megkérdezése nélkül.

Ebben a beszélgetésben Ábel belefolyt még egy kicsit a Ki gyilkolt meg több embert? vitába (természetesen Sztálin), majd megállapította, hogy „Soroséknak is bőven lehet annyi áldozatuk”. 

Adolf Hitlert egyébként tényleg jelölték Nobel-békedíjra 1939 januárjában. Egy Erik Brandt nevű svéd szociáldemokrata képviselő volt, de nem meggyőződésből, hanem puszta iróniából. Azt akarta kigúnyolni, hogy tizenkét másik képviselő Neville Chamberlain brit miniszterelnököt jelölte ugyanerre a díjra, amiért – úgymond – a müncheni konferencián megmentette Európát egy második világháború kirobbanásától. Persze sokan nem értették, saját elvtársai is bolondnak tartották. És hiába vonta vissza pár nappal később a jelölést, a mai napig tartja magát a legenda Hitler békedíjáról. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.