Idén nem jár pluszpénz az Erzsébet-utalványok kihordásáért

Azért nem jár bónusz a posta szerint, mert időben elkezdték kézbesíteni a nyugdíjasok karácsonyi ajándékát.

MN
2017. 12. 12. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén nem jár külön juttatás az Erzsébet-utalványok kézbesítéséért, mivel a küldemények kézbesítése más ütemben zajlik, mint tavaly: a kihordásuk már november 23-án megkezdődött, és az érintettek több mint fele megkapta már ezeket a küldeményeket – írja a 24.hu a Magyar Posta tájékoztatása alapján.

Tavaly azonban sokkal bőkezűbb volt a posta, pluszpénzzel honorálta a kézbesítőknek a nyugdíjas-Erzsébet-utalványok kihordását abban az esetben, ha legalább 80 százalékát kézbesítik az év végéig.

A nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek a postások viszik ki a tízezer forintos juttatást. 25 jogcím alapján kézbesítik az Erzsébet-utalványokat, így például az öregségi, az özvegyi vagy a szülői nyugdíj, árvaellátás, baleseti hozzátartozói nyugellátás, korhatár előtti ellátás, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, baleseti járadék, fogyatékossági támogatás alapján. Ha a kézbesítő nem találja otthon a nyugdíjast, akkor értesítőt hagy a postaládájában, amellyel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor később a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.