Így vigyázzon a szilveszteri ünneplés alatt a kutyájára

A gazdáknak fel kell készülniük a házi kedvencük szilveszterére is.

MN
2017. 12. 28. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 31-e délutántól kizárólag pórázon szabad sétáltatni kutyát, kinti kutyát érdemes zárt helyre beengedni erre az 1-2 napra, és az arra érzékeny állatoknak ajánlott a kifejezetten ilyen alkalmakra kifejlesztett növényi nyugtatót adni. Ezt tanácsolja a kutyatartóknak a Tappancs Állatvédő Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az év vége felé sokaknak a szilveszteri mulatság jár a fejében, de a kutyatartók tudják, ismét fel kell készülni az év utolsó napjára, ha nem szeretnék, hogy a kisállatuknak baja essen.

Az állatvédők minden évben kiemelten felhívják a figyelmet, hogy a szilveszteri hanghatások milyen súlyos következménnyel járhatnak, mégis sok százra tehető azoknak az elkallódó állatoknak a száma, amelyek a hatalmas hanghatások miatt szaladnak világgá. Ezekben a napokban ugrásszerűen megnő az elkóborolt kutyák száma, amelyek jobb esetben egy menhelyre kerülnek, rosszabb esetben a helyi sintértelepre. Ilyenkor mindenképpen a megelőzésen van a hangsúly, írják a közleményükben. További tanácsokat ezen az oldalon kaphatnak az állatok gazdái: https://www.tappancstanya.hu/hirek/7-jo-tanacs-a-petardazas-idejere

Korábban más civil állatvédő szervezetek és politikusok is a háziállatok érdekében szólaltak fel, és petárdastopra szólítottak fel

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.