Január elsejétől kötelező a Cégkapu

A gazdálkodó szervezetek nem várhatnak tovább az átállással.

MTI
2017. 12. 22. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztérium közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a gazdálkodó szervezeteknek január 1-jétől kötelező a Cégkapu szolgáltatás használata. A vállalkozások a Cégkapun keresztül lesznek kapcsolatban a hivatalokkal, illetve a hivatalok a vállalkozásokkal.

A BM az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a vállalkozások minden hivatalos iratukat egy helyről, biztonságosan érhetik majd el.

Kiemelték: a Cégkapu használatára kötelezett gazdálkodó szervezetek – ide nem értve az egyéni vállalkozókat – elektronikus ügyintézésére a jogszabály kizárólag arra vezet be átmeneti időszakot, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal kapcsolatot tartsanak. Vagyis a gazdálkodó szervezetek adóügyeikben jövőre még az eddig megszokott módon, képviselőik Ügyfélkapu-tárhelyén keresztül is kapcsolatba léphetnek a NAV-val, azonban minden más hivatalos ügyüket a Cégkapun keresztül kell intézniük január 1-jétől.

A tárca közölte: a gazdálkodó szervezetek a cegkapu.gov.hu oldalon néhány perc alatt elvégezhetik a regisztrációt. Az érdeklődők további információkat ezen a lapon olvashatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.