Januártól akkor jön a kéményseprő a családi házakhoz, amikor a lakó akarja

Az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is.

MN
2017. 12. 27. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában kiemelte a január 1-jén életbe lépő szabályváltozások közül: a jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek. Hajdú Márton beszélt arról a változásról, hogy januártól a lakók interneten, telefonon vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül „előre fixálhatják” a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

Az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként. A változásokról a www.kemenysepres.hu oldalon lehet tájékozódni. A szóvivő a szén-monoxid-mérgezések veszélyére is figyelmeztetett. A katasztrófavédelem honlapján közzétették a biztonságos és nem biztonságos szén-monoxid-jelző készülékek listáját. Azt kérte, mindenki szakboltban, szakembertől vásároljon készüléket. Arról is beszélt, hogy az ünnepek alatt szinte minden napra jutott szén-monoxid-mérgezés-gyanús eset, és eddig tíznél több embert kellett kórházba vinni kivizsgálásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.