Jobbik: Diktatúrákra jellemzően kezelik a korrupciós ügyeket a magyar hatóságok

Staudt Gábor az ügyészség tevékenységét hozta fel példának.

MTI
2017. 12. 29. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik szerint a magyar hatóságok a diktatúrákra jellemző módon kezelik az olyan korrupciógyanús ügyeket, amelyekben a kormánypártok érintettek lehetnek, miközben az ellenzék ellen akár a „törvényeken átlépve” is készek fellépni.

Staudt Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt években minden napra jutott egy olyan korrupciógyanús ügy, amelyet „valamelyik hatóság elkent”.

Példaként említette erre, hogy az ügyészség elutasította az azeri korrupciógyanús pénzmozgások ellen tett korábbi feljelentéseket.

A Jobbik politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy a hatóságok ebben a témában annak ellenére nem indítottak vizsgálatot, hogy egy nemzetközi újságíró-szervezet 13 ezer oldalnyi dokumentumban tárta fel az ügyet, amelynek 9 millió dollár értékben vezethetnek szálai Magyarországra is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.