Jobbik: Ezzel a tempóval 300 év alatt cserélődik le az ingatlanállomány

A városokban barnamezős beruházásban építenének bérlakásokat, vidéken pedig az üres ingatlanokat használnák ki.

MN
2017. 12. 22. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan alacsony az új lakások építésének száma, hogy ezzel a tempóval háromszáz év alatt cserélődik le a lakásállomány Magyarországon – mondta az MTI tudósítása szerint Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Közölte: az adatok a családok otthonteremtési kedvezményével együtt is nagyon rosszak.

A Jobbik a városokban barnamezős beruházásban építene bérlakásokat, vidéken pedig az üres ingatlanokat használná ki erre a célra. Megjegyezte, hogy a félmillió üres ingatlan országában ez legitim felvetés.

A képviselő elmondta, hogy a bérlakásprogramban a bérleti díj nem mehetne 1000 forint fölé négyzetméterenként, a befolyt pénzből pedig nemcsak a rendszer fenntartására, hanem a lakásállomány bővítésére is fordítanának.

Z. Kárpát Dániel szerint a lakhatást béren kívüli juttatással is lehetne támogatni, a kafetéria-rendszer kiterjesztésével a munkáltató adómentesen tudná a bérleti díjat támogatni, a többgyermekes családok pedig kedvezményt kapnának a lakbérből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.