Két és fél tonnányi penészes húst vont ki a forgalomból a Nébih Kalocsán

Az állati eredetű hulladékot az udvaron tárolták.

MTI
2017. 12. 27. 8:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint két és fél tonnányi erősen szennyezett, penészes húst, húskészítményt és lejárt szavatosságú fűszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy kalocsai üzemben – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint az üzemben nem tartották be az élelmiszerek nyomon követésére vonatkozó előírásokat, az előállított termékek közül néhánynak nem volt gyártmánylapja.

Az üzemben a hűtött hulladéktárolót főzésre használták, miközben az állati eredetű hulladékot az udvaron tárolták. A szakemberek számos, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható, kiskereskedelemből visszaérkező terméket is találtak. A hatóság elrendelte a budapesti székhelyű Vén Família Kft. kalocsai üzemében lefoglalt, állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.