Kósa Lajos visszatámad, de nem magyarázza meg felesége cégvásárlását

A tárca nélküli miniszter szerint Hadházy Ákos „a korrupció élharcosa”, az ő felesége viszont nem közszereplő.

MN
2017. 12. 19. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magánszemélyek magánügyleteiről nem tudok nyilatkozni, ez mindenfajta obligón (kötelezettségen – a szerk.) kívül van” – hárította el a felesége cégvásárlására vonatkozó kérdést Kósa Lajos tárca nélküli miniszter. A Hír TV szerette volna tőle megtudni, hogy felesége mennyiért és miből vásárolt meg egy céget, amelynek bevétele ugyan évek óta nincs, de tőkéje mégis 120 millió forint, de Kósa szerint a családja nem közszereplő, így nem tartozik magyarázattal.

Mint arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, Kósa felesége, Porkoláb Gyöngyike idén márciusban vásárolta meg a Tócó-Pece Kft.-t. A cégnyilvántartás szerint a vállalkozás fő tevékenysége „üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás”, de a társaság valójában évek óta nem végzett semmilyen tevékenységet, bevétele nem volt. A mérleg szerint a saját tőkéje 115 millió forint, eszközök címén pedig szerepeltet a beszámolóban csaknem 140 millió forintot, vagyis egyáltalán nem üres.

A céget egy olyan személytől – Fiák Istvántól – vették meg, aki egy iskolaszövetkezeteket, szociális szövetkezeteket, nyugdíjas-szövetkezeteket és munkaerő-kölcsönző cégeket tömörítő, kiterjedt céghálózat egyik tulajdonosa, illetve a Kósa vezette korcsolyaszövetség elnökségi tagja. A Hadházy Ákos, az LMP társelnöke által közölt adatok szerint közvetve kapcsolatban áll azzal az érdekkörrel is, amely 450 millió forint állami támogatást kapott ukrán munkavállalók „foglalkoztatásának elősegítése” címén.

„Azok a számok meg azok a tények, amelyeket Hadházy Ákos mondott, merő ostobaságok voltak. Nem is érdemes rájuk szót vesztegetni” – hárította el az ezzel kapcsolatos kérdést Kósa Lajos, aki szerint Hadházy „a korrupció élharcosa”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.