Krumpliosztás mellett most sportcsarnokot is ígért az államtitkár

Rétvári Bence rászorulókon segített. Nem véletlen, hogy folyton Vácott tűnik fel: áprilisban itt indul egyéniben.

MN
2017. 12. 22. 7:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig telt el két hét, és Rétvári Bence ismét a rászorulókon segített Vácott. A Hír TV beszámolója szerint a KDNP-s politikus krumplit és májkrémet osztott most egy másik CBA előtt. Az sem véletlen, hogy miért épp Vácott tűnik fel hetente Rétvári Bence: áprilisban szinte biztos, hogy itt indul egyéni jelöltként.

Az államtitkár ezúttal nemcsak krumplit és kenőmájast vitt a városba, hanem egy új,  ötmilliárdos sportcsarnok ígéretét is, amely 2019 végére készülhet el, és a teljes költségét az állam finanszírozza.

Rétvári Bence, csakúgy, mint legutóbb, azt hangsúlyozta, hogy ő csak közvetítő, a bolt előtt ajándékozott burgonya pedig adomány, vagyis szó sincs KDNP-kampányról. Így aztán azt sem tudni, honnan van és mennyibe került a kiosztott élelmiszer.

Ez azért is érdekes, mert két hete négy tonna burgonya jutott a sorba állóknak – ami kilónként 100 forinttal számolva 400 ezer forintnyi adományt jelenthet. Ha a mostani rakományt is hozzáadjuk, az már bőven meghaladhatja az 500 ezer forint feletti támogatási határt – ahol egy pártnak már nevesítenie kell, kitől érkezett a felajánlás.

A Hír TV-nek nyilatkozó jogász azonban azt mondta, általánosságban is gond az adományok nyilvántartása a pártoknál – pedig a számvevőszéknek azt is ellenőriznie kell. Magyar György szerint a legnagyobb probléma valóban a listaár és a piaci ár fogalmának a meghatározása, ez ugyanis személyes meggyőződése szerint szakkérdés.

„Ha az eljáró szerv, az ÁSZ nem kér be szakvéleményeket, nem végez összehasonlítást, akkor nem képes arra, hogy valamilyen terméknek, legyen az burgonya vagy akármi más, plakáthely, meghatározza a listaárát vagy a piaci árát. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor megalapozatlan minden olyan hivatkozás, hogy attól valaki eltért” – fűzte hozzá a jogász.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.