Lezárult az Erzsébet-utalványok kézbesítése

A hét közepéig mindenki megkapta a juttatást vagy az erről szóló értesítőt – mondta Rétvári Bence.

MTI
2017. 12. 20. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy 2,7 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember kapott tízezer forint értékben Erzsébet-utalványt a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően.

Hozzátette: ha a kézbesítő nem találja otthon az nyugdíjast, akkor értesítőt hagy a postaládájában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszi át, akkor február 28-áig a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni.

Az utalványokat hideg és meleg ételre jövő év végéig lehet beváltani – hívta fel a figyelmet.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője kiemelte, hogy keddig azoknak vitték ki a juttatást, akik november elsején nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesültek. Jelenleg mintegy 40 ezer utalvány vár átvételre a postán, és kevesebb mint 15 ezret kellett visszaküldeni az államkincstárnak – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a november 1-je után nyugdíjba vonult majdnem 11 ezer ember is jogosult az utalványra, számukra kedden kezdték meg a kézbesítést, és szerdán szeretnék is befejezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.