LMP: Egyre több magyar gyermek születik külföldön

A párt szerint minden hatodik magyar gyerek külföldön jön a világra.

MN
2017. 12. 30. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP által kikért adatok szerint idén egyharmadával több magyar gyerek született külföldön, mint egy évvel korábban, miközben Magyarországon 1,2 százalékkal csökkent a születések száma – írja közleményben a párt.

Hozzátették: ma már minden hatodik gyerek külföldön jön a világra, 2010 óta összesen 92 500 külföldön született gyermek hazai anyakönyvezését kérték, ami gyakorlatilag egyévnyi magyarországi születésszámnak felel meg.

Az ellenzéki párt szerint „a Fidesz-kormány ellopja az ország jövőjét: miközben ész nélkül tömi az oligarchák zsebeit, havonta több ezer fiatal hagyja el hazánkat az alacsony bérek, a szétvert oktatás és a megfizethetetlen lakhatás miatt. Ha ez így folytatódik, unokák nélküli ország leszünk.”

„Az LMP korszakváltása hazahozná a fiatalokat. Igazságos, többkulcsos adórendszerünk a dolgozók 90 százalékánál több pénzt hagyna, családpolitikánk minden családot támogatna. A családi pótlék összegét alapesetben 30 százalékkal, az egyszülős családoknál viszont 45 százalékkal emelnénk, az egygyermekesek kedvezményét megdupláznánk, és a családi adókedvezményt is kiegyenlítenénk. Olyan otthonteremési politikát folytatnánk, ahol önkormányzati bérlakások épülnek, és bevonnánk a rendszerbe az üresen álló magánlakásokat is: megfizethető lakhatást kínálnánk a fiataloknak” – írta közleményben a párt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.