LMP-sek is együtt tüntetnek a Jobbikkal

Az ellenzéki párt szolidáris Vona Gáborékkal, több politikusuk részt is vesz a pénteki fáklyás felvonuláson.

MN
2017. 12. 12. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Számvevőszék politikai célokra való felhasználása durva támadás a jogállamiság ellen, amit a leghatározottabban elítélünk, akármelyik pártról is legyen szó – írta megkeresésünkre az LMP sajtóosztálya. Az ellenzéki pártnál aziránt érdeklődtünk, a Momentumhoz hasonlóan ők is részt vesznek-e a Jobbik által pénteken öt órára, a Fidesz székházához meghirdetett fáklyás felvonuláson. Soproni Tamás, a Momentum alelnöke a Hír TV reggeli műsorában beszélt arról, hogy csatlakoznak a megmozduláshoz. 

Az ökopárt a Magyar Nemzet Online-t arról tájékoztatta: „A szolidaritásunkat közleményben is kifejeztük, és bár szervezetten nem veszünk részt a pénteki tüntetésen, az LMP több politikusa és tagja ott lesz.” Sallai R. Benedek LMP-s képviselő nemrégiben bejelentette: bár nem jobbikos, ő is utal 5000 forintot a pártnak. 

Az egykori fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) összesen 660 millió forintot vonna el a Jobbiktól, kétségessé téve ezzel még az indulásukat is a jövő tavaszi választásokon.

A Demokratikus Koalíció az Index megkeresésére jelezte, nem fognak tüntetni. „Nem tüntetünk a Jobbikkal. Kirekesztő, antiszemita, rasszista párt, amely épp ma szavazta meg Orbán Soros-határozatát a parlamentben” – írták. Az MSZP-s Gőgös Zoltán is azt mondta az Indexnek, nem fognak kimenni tüntetni. Világossá tették, hogy az az eljárás, amit az ÁSZ csinál a Jobbikkal, az nem elfogadható, „de azt is látni kell, hogy ugyanannak a lopott pénznek a felhasználásáról van szó. Nem gondolom, hogy a lopott pénz mellett tüntetni fogunk” – fogalmazott Gőgös.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.