Már 45 millió forint gyűlt össze a félárván maradt hármas ikreknek

Az ország minden tájáról érkeztek adományok kétszáz forinttól több százezer forintig.

MN
2017. 12. 21. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdeti, hárommilliós célhoz képest eddig 45 millió forint gyűlt össze a hajdúszoboszlói hármas ikrek számára, akiknek édesanyja meghalt a szülés után – tudta meg a Bors az akciót szervező Tündérkör Alapítvány elnökétől. Az ország minden tájáról érkeztek adományok kétszáz forinttól egészen több százezer forintig.

Az özveggyé vált édesapa, Fábián Tamás a lapnak elmondta: a befolyt összeget kizárólag a gyerekek jövőjére fordítja majd.

Mint megírtuk, a pénzt még karácsonyig átadják az édesapának. Tóth Ferenc kurátor lapunknak hangsúlyozta: az adományok átadása után sem áll le a gyűjtés, a későbbiekben is lehet segíteni a családot. E célból külön felületet terveznek indítanak honlapjukon, hogy ha valakinek néhány év múlva eszébe jut, hogy van a család, akkor is tudjon segíteni. Az alapítvány egyébként azt szeretné, ha a gyerekek 18 éves koráig bármikor lehetne részükre utalni.

Fábián Tamás felesége múlt héten pénteken, néhány órával a három gyermek születése után halt meg a Debreceni Egyetemi Klinikán. A kismama hat hete feküdt a kórházban, mivel veszélyeztetett terhes volt. Az orvosok a császármetszés mellett döntöttek.

A kórház közleménye szerint az édesanyát a szülés után úgynevezett HELLP-szindróma súlyos, vérzéses szövődményével kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, de néhány órával később nehézlégzéssel és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be a keringés leállásával. Azonnal megkezdték az újraélesztését, sikerült is újraindítani a szívét, de 50 percnyi szakszerű ellátás ellenére elvesztették.

A HELLP-szindróma nagyon ritka, a szülések kevesebb mint egy százalékánál fordul elő. A három újszülött, két lány és egy fiú egészségesek.

A hajdúszoboszlói önkormányzat is segítséget, többek közt állandó gyermekápolót ígért. A családapa és a Tündérkör Alapítvány úgy döntött, semmilyen tárgyi adományt nem utasít vissza, azok egy részét térségbeli rászoruló családoknak juttatja majd el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.