Máris sok kárt okozott a szélvihar az országban

Úttestre és háztetőre dőlt fák, valamint leszakadt villanyvezetékek miatt kérnek segítséget.

MN
2017. 12. 11. 21:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívül erős szél számos tennivalót ad Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak: kicsavart és úttestre, háztetőre dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek, megtépázott tetőzetek miatt kérnek segítséget az egységektől – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Markotabödögén, a Petőfi utcában egy nyolc méter magas fenyőfa dőlt egy épületre, Csornáról és Bősárkányról érkezett tűzoltói segítség a fa eltávolításához. Az öttevényi Fő utcában tövestől fordított ki a szél egy fát, amely kárt tett egy lakóház teraszában és kéményében. A kunszigeti önkéntes tűzoltók feldarabolták a fát, és visszabontották a veszélyessé váló kéményt.

 

Győrújbaráton, a Nagy Lajos utcában egy ház kertjéből dőlt ki a fa félig elfoglalva az utat, de Győrben is több helyen várják a segítséget. A Szent István úton egy társasház tetejét bontotta meg a szél, míg a Rónay Jácint utcában autóra dőlt fa. A Vasvári Pál utcában egy kisteherautó gurult meg a széltől a tó felé, a városi hivatásos tűzoltók a jármű kiékelésén dolgoznak. A Paptagi utcában egy ház tetejére borult fát távolítanak el a pannonhalmi tűzoltók.

Az egységek folyamatosan hárítják el a károkat, amint befejezték a munkát, azonnal indulnak tovább a következő káreset helyszínére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.