Megegyezett a KFC a megvert újságíróval

Támogatnak egy általa kiválasztott ügyet.

MN
2017. 12. 18. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megegyezett a KFC-ket működtető AmRest Kft.-vel Szabó Zoltán újságíró, az Index tartalomfejlesztési vezetője, akit még ősszel bántalmazott a kiszolgálásról szóló éttermi vita után a gyorsétterem biztonsági őre. Az esetről videó is készült.

Szabó Zoltán Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a cég

Szabó Zoltán azt írja, végül két egyesületet választott, amelyekben közös, hogy mindkét szervezet nehéz sorsú gyermekeken próbál segíteni, és nehéz anyagi helyzetben vannak. Az egyik az Oltalom Karitatív Egyesület, a másik pedig a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület.

„Lehet, hogy valaki szerint provokáció a sérelemdíj egyik felét egy magyar gyerekeken segítő keresztény szervezetnek, a másik felét pedig egy külföldről is finanszírozott, menekülteket segítő egyesületnek felajánlani, de én szeretném azt hinni, hogy a segítségnek nincs pártállása, és az emberi szenvedést nem teszi zárójelbe a szenvedő fél vallása, származása vagy politikai nézete. Azt gondolom, hogy európai és magyar állampolgárként nem kell választanom a magyar és a menekült gyerekek megsegítése között, és köszönöm a két egyesületnek és az AmRest Kft.-nek, hogy támogatnak ebben a döntésemben” – fogalmazott.

Hozzátette: reméli, hogy ezek az adományok azt is megmutatják, „hogy pár frusztrált ökölcsapást is át lehet változtatni végül valami jó, társadalmilag hasznos dologgá. Például meleg gyerekcipőkké, vagy egy konténerré, ahol az otthonukból elüldözött gyerekek is boldogok lehetnek pár órára”.

Az étteremlánc egyébként az ügy kirobbanása után bocsánatot kért a sértettől, kirúgta a biztonsági őrt, és szerződést bontott a férfit foglalkoztató furcsa céggel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.