Megvan, ki szivárogtatta ki Karácsony Gergely hangfelvételét

Befejeződött az Együtt vizsgálata a rejtélyes módon nyilvánosságra került felvétel ügyében.

MN
2017. 12. 13. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Együtt kivizsgálta a korábban kiszivárgott hangfelvétel ügyét, közölte a Magyar Nemzettel a párt. Mint írják, Berkecz Balázs azt a tájékoztatást adta nekik, hogy ő készítette a felvételt, azonban annak névtelen blogon történő elterjesztéséhez nincs köze.

Mint vasárnap hírül adtuk, egy rejtélyes hangfelvétel szivárgott ki egy blogon, amelyen Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere arról beszél, nem lelkesedett már azért sem, hogy ő legyen a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke a vizsgálat során elmondta, hogy a felvételt még múlt pénteken a saját Facebook-oldalán publikálta kevesebb mint 10 percig, de mivel felismerte, hogy a Párbeszéd és az Együtt pártok közötti szövetség felmondása miatti csalódottság vezette csak, így azt azonnal törölte.

A hangfelvétel napokkal későbbi, névtelen blogon történő publikálásához semmi köze nincs, szögezi le az Együtt közleménye.

Mindezek alapján az Együtt elnöksége a párt etikai bizottságát kérte fel eljárás lefolytatására. Berkecz Balázs a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette elnökségi tagságát.

Berkecz Balázs bocsánatot kért a hangfelvétel érintettjétől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.