Negyedmilliárd forintba került a konzultációs ívek visszaküldése

Benyújtotta a számlát a Magyar Posta.

MN
2017. 12. 12. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A november végi adatok szerint a visszakézbesített 2,141 millió válaszlevél díjaként 257 millió forintot számlázott ki a Magyar Posta – közölte a posta Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnökének közérdekűadat-igénylésére. Ez alapján egy levél nagyjából 120 forintjába került az államnak, írja a Hír TV online változata.

November végén a beérkezett konzultációk mennyiségével még hadilábon állt a kormány, és eltérő számokat közölt azzal kapcsolatban, hány ívet küldtek vissza. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint már az is kamu volt, amikor két hete kétmillió-háromszázezer visszaküldött kérdőívről beszélt a kabinet.

Hadházy a Facebookon komolytalannak nevezte a Magyar Posta által kiadott adatokat, mivel „továbbra is szupertitkos azonban a pontos napi nyilvántartás”. A politikus szerint ez is „komolytalanná teszi a kormány szánalmas magyarázkodását”, ugyanis szerinte azért lenne fontos megtudni, hogy melyik napon hány ív jött be és honnan, mert „az nem ér, hogy az utolsó nap feladnak mondjuk a Kossuth téren egymillió üres levelet, és azt a posta leigazolja”.

Ugyanakkor a kormány feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A közlemény azt írja, hogy Hadházy Ákos és képviselőtársa valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.