Nem csak a polgármester kapott milliós jutalmat Harkányban

A város által a nehéz anyagi helyzetre hivatkozva kért állami támogatás nagyjából el is ment a bónuszokra.

MN
2017. 12. 13. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyreigazítás

Cikkünkben hibásan írtuk, hogy a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagjai prémiumot kaptak. Nem kaphattak, mivel erre csak a folyó üzleti év lezárása után van lehetőség, ami egyelőre nem történt meg. Bővebben itt.

A polgármester és az alpolgármester milliós jutalmai után kiderült, hogy a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagjai is kaptak prémiumot – írja a Pécsi Stop. A nehéz helyzetben lévő, állami támogatásra szoruló város fideszes többségű képviselő-testülete az igazgatóság három tagjának is jutalmat szavazott meg: egyikük 5,4 milliót, ketten pedig 3,8 milliót kapnak. A járulékokkal együtt Harkánynak a bőkezűség 16 milliójába kerül.

A helyzet pikantériája, hogy a harkányi önkormányzat nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva szeptemberben 20-25 millió forintos, rendkívüli önkormányzati támogatást, úgynevezett önhikit kért a Belügyminisztériumtól. A Pécsi Stop úgy számol, hogy a polgármester és alpolgármester pluszjavadalmazásával együtt gyakorlatilag az állami segítség el is fogyott a bónuszokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.