Nem indul jövőre a választáson az MSZP-s Lukács Zoltán

A képviselő nem indokolta döntését, illetve csak annyit írt: elhatározásának számos oka van.

MN
2017. 12. 20. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy döntöttem, hogy a jövő évi parlamenti választáson nem indulok képviselőjelöltként. Ez azt is jelenti, hogy a következő Országgyűlésnek nem leszek tagja. Van ezzel így még pár millió ember ” – írta saját Facebook-oldalán szerdán Lukács Zoltán szocialista képviselő. A tatabányai politikus ugyanakkor nem távozik az MSZP-ből, mert úgy véli, van és lesz is feladata.

Lukács nem indokolta döntését, illetve csak annyit írt: „elhatározásomnak számos oka van, amelyeket itt most sok ok miatt nem részletezek”. Egy kommentre írt válaszában – „ehhez nincs köze Ferencnek” – arra utalt, hogy a döntés nem függ össze az MSZP és a DK közti, az egyéni körzeteket felosztó megállapodással.

Lukács Zoltán 2006 óta tagja az Országgyűlésnek, mindhárom alkalommal listáról szerzett mandátumot. Főleg szociális és nyugdíjügyekkel foglalkozik. Ebben a ciklusban 226 önálló indítványt nyújtott be ő maga vagy társaival együtt, ami soknak számít, viszont csak 69 alkalommal szólalt fel a plenáris ülésen, ami nem kiemelkedően sok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.