Nem lesz népszavazás december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról

Az állami cégvezetők bérplafonjáról szóló népszavazás kiírásához sem gyűlt össze elegendő aláírás.

MTI
2017. 12. 15. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem gyűlt össze a népszavazás kiírásához elegendő aláírás sem az állami cégvezetők bérplafonja, sem december 24. munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében – állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a testület ülésén ismertette: Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselő az állami cégvezetők bérplafonja ügyében kezdeményezett népszavazáshoz legfeljebb 46 875, Bíró Zoltán pedig december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításához legfeljebb 70 722 aláírást gyűjtött össze. Az NVB így kimondta, hogy az összegyűjtött érvényes aláírások száma egyik népszavazás ügyében sem érte el a szükséges százezret.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.