Nem vizsgálják az azeri pénzeket

9 millió dollár érkezett magyar számlákra akkor, amikor a kormány kiadta hazájának az azeri baltás gyilkost.

Katona Mariann
2017. 12. 28. 21:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cégpapírokat és bankszámlakivonatokat csatolva tett feljelentést az Átlátszó.hu a gyanús azeri pénzek ügyében, ám az ügyészség nem indít nyomozást. Ugyanígy járt korábban a Jobbik is.

A portál és az ellenzéki párt azért fordult a hatóságokhoz, mert gyanúsnak tartják, hogy éppen azzal egy időben érkezett Azerbajdzsánból 9 millió dollár magyar számlákra, amikor a kormány kiadta hazájának az azeri baltás gyilkost. Ramil Safarov baltával ölt meg egy örmény katonát, aki éppen aludt. A kiadatás után az otthoniak hősként ünnepelték.

Az Átlátszó hivatali vesztegetés, pénzmosás és pénzmosással kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztásának gyanújával fordult az ügyészséghez. Feljelentésükhöz a történet részletes leirata és a magyar, illetve offshore cégiratok mellett a gyanús tranzakciókat igazoló bankszámlakivonatot is mellékelték. Mint írták, 13 ezer oldalnyi banki dokumentum igazolja a nemzetközi pénzmosoda működését. Ennek ellenére az ügyészség az Átlátszó feljelentését valamennyi pontban elutasította.

Indoklás nincs, mindössze annyit közöltek, azért döntöttek így, mert korábban már érkezett egy másik feljelentés, amit már elutasítottak. Nagy valószínűséggel arra a feljelentésre gondolhattak, amelyet a Jobbik tett, mert mint később az Átlátszó megtudta, az ellenzéki párt is bűncselekmények gyanúja miatt fordult az ügyészséghez az azeri pénzmosoda ügyében. Hiába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.