NZZ: Gyenge pontján találta Orbánt a Jobbik plakátkampánya

A svájci lap szerint Orbán Viktor gyenge pontja a körülötte állók csodálatos meggazdagodása.

MN
2017. 12. 13. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi felmérések szerint a Fidesz újabb választási győzelemre készülhet jövő tavasszal, sőt, akár a kétharmados többséget is megszerezheti. Orbán Viktor miniszterelnöknek viszont van egy gyenge pontja: a körülötte állók csodálatos meggazdagodása – írja a magyarországi helyzetről a Neue Zürcher Zeitung című svájci lap, amely szerint ezért okozott nyugtalanságot a kormánypártban a Jobbik „Ti dolgoztok, ők lopnak” kampánya.

A lap szerint a baloldal válsága miatt a Jobbik lehet az egyetlen kihívója a Fidesznek, amelynek vezetője, Vona Gábor nagy utat tett meg a szélsőjobboldaltól odáig, hogy hanuka alkalmából üdvözletet küldjön a zsidó közösségnek. Egyes baloldali szereplők – a lap Heller Ágnes filozófust és Medgyessy Péter korábbi miniszterelnököt említi – már készek az „ördögi paktum” megkötésére, vagyis az együttműködésre a Jobbikkal.

A Neue Zürcher Zeitung szerint ezért is indított támadást a kormány a Jobbik ellen, amelynek csúcspontján az Állami Számvevőszék – élén egy volt fideszes képviselővel – drákói bírságot szabott ki a pártra. A lap szerint figyelemre méltó az is, hogy a Jobbik által péntekre meghirdetett demonstráción a kisebb ellenzéki pártok, az LMP és a Momentum is részt vesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.