Orbán hozzávágott még egy kis pénzt a vizes vb legdrágább helyszínéhez

Felújítás címszóval érkezik pluszforrás az eddig 43 milliárdot felemésztő Dagály-projekthez.

Koncz Tamás
2017. 12. 14. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába került több mint 130 milliárd forintba a vizes vébé, így is adódik lehetőség arra, hogy utólag növeljék a projekttel járó költségeket.

A szerdán kiadott Magyar Közlönyből derül ki, hogy a nemzetgazdasági tárca – Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyásával – 1,1 milliárd forintot fordít még a Dagály strandfürdő felújítására és „műszaki tartalombővítésére”.

A forrásból százmilliót a nyílt vízi világbajnokság keretéből, egymilliárdot pedig a „Budapesti konferencia-központ megvalósítása” nevű, szintén állami forrásból csoportosítanak át.

Köztudomású, hogy a Dagály strandfürdő adott helyet a Duna Úszóarénának, amely a budapesti vizes világbajnokság legdrágább eleme volt: több mint 43,3 milliárd forintba került. A mostani forrásra valószínűleg azért lesz szükség, mert valahogy a több tíz milliárdos fejlesztés mellett sem jutott pénz az aréna körüli strandmedencék és létesítmények korszerűsítésére – ráadásul sokba kerül a Fina-bajnokság utáni tereprendezés is. 

Az eset nem számít egyedinek: november 23-án derült ki, hogy egy átalakítás miatt szerény 10 millió forinttal nőtt a Duna Aréna melletti ideiglenes parkoló ára, amely így 98 millió forintba került.

Azt pedig a Népszava írta meg, hogy a vizes világbajnokság után négy hónappal tovább drágult a Hajós Alfréd uszoda is, 103 millió forintból kell cserélni az egyébként 2,8 milliárdból felújított létesítmény légszűrő berendezését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.