Orbán Viktort arra kérjük, egy stadiont adjon nékünk

Dárdai-fociakadémia biztosan lesz Pécsen, a Nemzeti Sport rangos szerzője viszont tisztelettel kér egy új stadiont is a városnak.

MN
2017. 12. 29. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába csúszott vissza az NB III-ba, és került a szétesés szélére a pécsi labdarúgócsapat, a Nemzeti Sportban még egy nagy esélyt kérnek a helyi focinak.

A miniszterelnök kedvenc lapjában, amely véletlenül Mészáros Lőrinc tulajdonában van, Pauska Zsolt írt kérlelő hangvételű jegyzetet. A szerző nem jelentéktelen figura a Mészáros-féle médiabirodalomban, hiszen ő a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, aki megyei lapok „tartalomegységesítéséért” is felelt.

Pauska emlékeztet, hogy a napokban elhunyt id. Dárdai Pálról hamarosan labdarúgó-akadémiát fognak elnevezni Pécsen. Szerinte viszont egy új stadion is kellene a városnak, hiszen „a dél-dunántúli futball évtizedek óta egymillió ember szórakozása, s ez a milliónyi ember mindig adott a magyar focinak egy Dárdait, egy Gerát, Róthot, Katzirzot, Dibuszt vagy egy Garami Józsefet”.

„Tudom, máshol is szeretik ezt a játékot – zárja jegyzetét Pauska Zsolt –, de a Dél-Dunántúl megérdemelné, hogy az MLSZ újra jobban figyeljen rá.

Kérünk tehát, tisztelettel, Pécsre egy új stadiont.”

A jegyzet írója joggal reménykedhet a meg nem nevezett Végrehajtó jóindulatában. Hiszen az Orbán-kormánynak szívügye a foci, még inkább az azzal járó beruházások.

Bizonyítja ezt, hogy az év végi forráskiosztási hajrában két nap alatt 45,5 milliárdot költöttek a sportágra, hogy az idén új arénát kapott Szombathely, épül a Vasas-stadion, Nyíregyházán új, nyolcezer férőhelyes fociarénát húzhatnak fel potom 10,3 milliárdból, és még sorolhatnánk a beruházásokat, amelyeket nagyrészt a miniszterelnök kötélbarátjának számító Garancsi István vállalata vihet el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.