Öt év: Erzsébetváros rájött, hogy jogellenesen alkalmazza a parkolási céget

Az ER-Park Kft.-t a Centrum Parkoló Kft. vezette négytagú konzorcium alapította.

MN
2017. 12. 14. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erzsébetvárosi önkormányzat ötéves késéssel döbbent rá, hogy egy jogellenesen alkalmazott cég üzemelteti a kerületben a parkolási rendszert – írja a 24.hu.

2009-ben szerződött az önkormányzat az ER-Park Kft. nevű magáncéggel. Viszont elvileg 2012-ben megszűnt ez a szerződés, amely évente több mint egymilliárd forintos bevételt hoz a vállalkozásnak, de az önkormányzatnál ezt senki sem vette észre. A VII. kerületi képviselők a héten nem döntöttek arról, hogy mennyi pénzt követeljenek vissza. 

Az ER-Park Kft.-t a Centrum Parkoló Kft. vezette négytagú konzorcium alapította. Három tagnak Kupper András, a Fidesz korábbi, azonos nevű országgyűlési képviselőjének nagybátyja a tulajdonosa, a negyedik tag pedig egy németországi vállalkozás – olvasható a portálon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.