Pécs után Debrecenben is „Soros-ellenes” nyilatkozatot fogadhatnak el

A debreceni fideszes képviselők várhatóan kedden szavaznak egy rendkívüli ülésen.

MN
2017. 12. 16. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Debrecenben is »Soros-kampányközpontnak« bélyegezhetik a Nyílt Társadalom Alapítványok pályázatán pénzt nyerő helyi civileket” – írja a Szabadpécs.hu, mivel a portál úgy értesült, hogy a debreceni fideszes képviselők várhatóan kedden szavaznak egy rendkívüli ülésen a pécsihez hasonló nyilatkozatról. Ez a lépés várható a Cívishír.hu cikke alapján, mint írják: „Debrecen elöljárói, a három parlamenti képviselő, Kósa Lajos, Pósán László és Tasó László, illetve a város első embere, Papp László polgármester hétfőre hívta össze a helyi sajtó képviselőit.” Sokat elárul a sajtótájékoztató címe: „Nincs szükség Debrecenben Soros-szervezetekre.”

A Szabadpécs.hu szerint Pécsett kiderült, hogy a Budapestről irányított nyilatkozatkészítéssel kapcsolatban fontos kérdésekre nincsenek még válaszok. A portálnak a debreceni olvasók jelezték, előfordulhat, hogy a debreceni nyilatkozat elfogadása már a sajtótájékoztató másnapján, kedden megtörténik.

Nem tudni, mire lehet számítani majd Debrecenben, várhatóan azonban a fideszes városban sem örülnek „a gyűlöletre építő, mindennemű konkrét, bizonyítható tényt nélkülöző »Soros-ellenes« nyilatkozatnak”. Pécsett a döntés visszavonását követelő kritikus nyilatkozatot állítottak össze a városhoz köthető neves, ismert személyek, mint például Závada Pál író és Parti Nagy Lajos költő. Sőt petíciójuk is van, amelyet kevesebb mint egy nap alatt 350-en írtak alá az ország különböző részeiből és külföldről is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.