Pénzt küldött az Állami Számvevőszék egy pártnak

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt visszakapta ezresét az ÁSZ-tól.

MN
2017. 12. 28. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak visszaküldött ezer forintot az Állami Számvevőszék – vette észre a párt Facebook-bejegyzését a Hvg.hu.

„Azt hiszem, mi lettünk az első párt, akinek pénzt küld az Állami Számvevőszék. Megjött ugyanis az ezres, amit két napja küldtünk nekik. Köszönjük!” – írták a posztban.

Az előzmény, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két napja küldött ezer forintot az ÁSZ-nak, „egyrészt előlegnek, úgyis megbüntetnek majd minket is”, „másrészt hátha így megvalósul a burkolt ÁSZ-finanszírozás, és meg lehet érte büntetni őket. Vagy minket. Vagy valakit”.

Az ÁSZ most a visszaküldött ezer forint mellett egy e-mailt is küldött a pártnak, mondván, hogy csak azokat a pártokat ellenőrzik, amelyek támogatást kapnak a költségvetésből, a kétfarkúak pedig nem kapnak ilyet, mert nem jutottak be a parlamentbe. Hozzátették, hogy a tiltott vagyoni támogatást egyébként sem az ÁSZ-nak kell befizetni, hanem az államkincstárnak, ezért a pénz is rossz helyre ment.

Emellett elküldték a kétfarkúnak a párttörvény egy elektronikus példányát is, „hogy a jövőben tényleg ne legyen baj”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.