Polt Péter nyomozást rendelt el Dietmar Clodo nyilatkozatai miatt

Hamis tanúzás miatt indítottak eljárást az 1990-es években „bombagyárosként” elhíresült férfi ellen.

MN
2017. 12. 28. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polt Péter legfőbb ügyész utasítására hamis tanúzás miatt indított nyomozást a Németországban élő, az 1990-es években „bombagyárosként” elhíresült Dietmar Clodo ügyében a Budapesti Nyomozó Ügyészség – tudta meg a Legfőbb Ügyészségtől a Pestisrácok.hu. Polt azért rendelte el a nyomozást, mert Clodo tavaly nyáron tett írásos vallomásában arról nyilatkozott, hogy személyesen adott át kenőpénzt Orbán Viktornak és Pintér Sándor belügyminiszternek.

Az Index felidézi: Clodo több interjúban is azt állította a magyar, az osztrák és a német sajtóban, hogy a 90-es években a Szemjon Mogiljevics, azaz Szeva bácsi nevű orosz maffiózó megbízásából kenőpénzt fizetett Pintér Sándornak és más rendőröknek, a ’94-es választás előtt pedig egymillió márkát kellett elvinnie Orbán Viktornak, aki kis hezitálás után át is vette a pénzt. Tavaly nyáron ezzel kapcsolatban írásos vallomást is tett, ezenkívül viszont semmilyen bizonyítékot nem mutatott a többek között bankrablás és robbanóanyaggal való visszaélés miatt elítélt Clodo, aki magyar bűnözői karrierje előtt a RAF terrorszervezet tagja volt Németországban. 

Eddig a kormány nem nagyon foglalkozott a bűnöző nyilatkozataival. Pintér Sándor például, amikor az LMP-s Szél Bernadett és Hadházy Ákos megkérdezte tőle a Parlamentben, hogy meg tudja-e erősíteni, hogy soha nem találkozott Dietmar Clodóval, csak annyit válaszolt, hogy már a feltételezést is sértőnek tartja. Novemberben viszont a Magyar Idők már arról írt, hogy rágalmazás miatt perelhetik majd be a német bűnözőt, ebből lett mostanra hamis tanúzás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.