Riasztották a magyar Gripeneket

Egy Bahreinbe tartó Boeing nem vette fel a kapcsolatot a magyar légi irányítással, felszálltak a honvédség vadászgépei.

MTI
2017. 12. 30. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztották a honvédség Gripen vadászgépeit szombat délelőtt, miután egy Boeing 747 típusú utasszállító repülőgép Magyarország légteréhez közeledve nem létesített kapcsolatot időben a polgári légi irányítással.

A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Egyesült Államokból Bahreinbe tartó utasszállító 10 óra 29 perckor lépett be Szlovákia felől Magyarország légterébe. A repülési tervtől nem tért el, azonban csak a határ átlépése után vette fel a kapcsolatot a polgári légi irányítással, ezért riasztották a légvédelmi készültséget.

A riasztás után a Gripenek visszatértek a kecskeméti repülőbázisra. A civil repülőgép Magyarország légteréből kilépve folytatta útját Bahrein felé – közölte a szaktárca.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.