Senki nem maradhat ki: oroszul tanulnak a paksi rendőrök

Kínos lenne, ha meg sem tudnának szólalni oroszul, ezért két csoportban tanulnak.

MN
2017. 12. 12. 21:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosznyelv-tanfolyamra járnak a paksi rendőrök az atomerőmű bővítése miatt – írja a Pakspress a városi rendőrkapitány sajtótájékoztatója alapján.

Kuti István arról beszélt, kínos lenne, ha meg sem tudnának szólalni oroszul, ezért két csoportban tanulnak, az egyik kezdő, a másik haladó csoport, amelynek tagjai már „valamit hallottak” az orosz nyelvről. Többnyire a vezetői állomány tagjai, a bűnügyi-igazgatásrendészeti munkatársak és maga Kuti István is, összesen harminc ember vesz részt az oktatásban.

Kuti azt is elmondta, hogy létszámbővítésre is szükség lesz a városban. Elsősorban közterületen elkövetett közlekedési szabálysértések, jogsértések, garázdaság fordulhat elő, a város déli része lesz az érzékeny terület.

A járőrök képzése csak a jövő évben kezdődik, de számonkérés vagy vizsga nem lesz. A mostani állományban nincs olyan rendőr, aki folyékonyan beszél oroszul, ha létszámbővítés lesz a paksi állománynál, előnyt jelent az orosznyelv-tudás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.