Sorosozással vonul karácsonyi szünetre a parlament

Az utolsó ülésnapon kivételes eljárásban fogadják el az úgynevezett Soros-terv elleni határozatot.

MTI
2017. 12. 12. 5:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés várhatóan kedden ül össze utoljára ebben az évben. A képviselők kivételes eljárásban előbb megtárgyalják, majd kivételes eljárásban el is fogadhatják a kormánypártoknak az úgynevezett Soros-terv állítólagos végrehajtása ellen benyújtott parlamenti határozatát.

Az ülésnap reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, utána összevont vita lesz arról az indítványról, amely egyebek mellett kimondaná, az Országgyűlés elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, a magyar emberek népszavazáson kinyilvánított akaratát a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról.

A parlament a vita után szavaz is a Fidesz–KDNP javaslatáról, hasonlóan 29 másik előterjesztéshez.

Az Országgyűlés a határozathozatalok alatt elfogadhatja például az igazságszolgáltatás vezetőinek elmúlt évről szóló beszámolóit. Szintén szavaznak arról az indítványról, amely illetékmentessé tenné a fiatalok B kategóriás jogosítványának megszerzéséhez nyújtott támogatást. Döntés várható még a kormány legfrissebb oktatási, egészségügyi, pénzügyi és mezőgazdasági témájú módosító, pontosító javaslatairól is.

A parlament idei utolsó ülése a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvényjavaslat általános vitájával ér véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.