Századvég: Orbán nyomába sem érnek az ellenzéki jelöltek

A friss felmérés eredménye azt mutatja, hogy talán fölösleges is megrendezni a 2018-as választást.

MN
2017. 12. 20. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden második választópolgár ismét Orbán Viktort látná legszívesebben a miniszterelnöki székben – derült ki a kormányközeli Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. Az ezerfős mintával készült kutatásban úgynevezett zárt listás kérdést tettek fel, vagyis a felolvasott nevek közül választhattak a megkérdezettek, nem maguktól mondtak valakit.

Az eredmény azt mutatja, hogy talán fölösleges is megrendezni a 2018-as választást: az összes megkérdezett több mint fele, 52 százaléka Orbán Viktort választotta. A legerősebb ellenzéki Karácsony Gergely, az MSZP által is támogatott, de pártlistán nem szereplő miniszterelnök-jelölt 13 százalékkal. Az LMP-s Szél Bernadettet 11 százalék, a jobbikos Vona Gábort 8 százalék választaná. Egyik jelöltet sem támogatja a megkérdezettek 12 százaléka, nem tudja vagy nem válaszol 45 százalék.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.